Op vrijdagmiddag 22 april werd de nieuwe brandweerkazerne van Brandweer Wezep officieel geopend. Voorheen was deze te vinden in Hattemerbroek, maar vanwege de te lange aanrijtijden vanuit deze locatie was een verhuizing noodzakelijk.

Het nieuwe pand aan de Rondweg in Wezep maakt onderdeel uit van het gemeentewerfcomplex: medewerkers van de brandweer kunnen ook gebruik maken van de voorzieningen op dit complex, zoals de werkplaats, wasplaats en instructieruimte.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn sprak tijdens de opening met de volgende woorden: "Zowel de brandweer als de gemeentelijke buitendienst beschikken nu over alle faciliteiten om hun dienstverlenende taken naar de samenleving optimaal uit te kunnen voeren." Met de onthulling van het brandweerlogo door bluswater van het gemeentebestuur werd de kazerne feestelijk geopend.

Een haalbaarheidsstudie met drie varianten leverde uiteindelijk de huidige nieuwe situatie op: kantoren en magazijn van de gemeentewerf aan de Ampèrestraat en op de vrijgekomen ruimte de nieuwe brandweerkazerne. Van Kessel & Janssen was verantwoordelijk voor het projectmanagement tijdens het gehele bouwproces.

Benieuwd naar de ervaringen van Plaatsvervangend Clustercommandant Gerrit van de Heide, Veiligheidregio Noord Oost Gelderland (VNOG) en Postcommandant Evert-Jan Koerhuis, brandweer Oldebroek? Lees dit artikel eens!

Opdrachtgever: Gemeente Oldebroek
Locatie: Wezep
Omschrijving: Projectmanagement