Als maatschappelijk vastgoedonderneming heeft Triada als doel de kwaliteit van goede en passende woonruimten telkens te verbeteren. Op dit moment wordt er geprobeerd lagere woonlasten voor hun gebruikers te creƫren en daarbij is de hulp van EnergyAlert ingeschakeld.

Bewustwording energieverbruik
Triada is benieuwd naar het effect van besparende woningaanpassingen en wil daarnaast bewoners inzicht geven in het energieverbruik door het beschikbaar stellen van een portal voor de bewoners. Dit heeft als doel energiebesparing en daardoor lagere woonlasten. Ook is Triada op zoek naar een middel dat ingezet kan worden voor de monitoring van de warmtewet.

nergieverbruik inzichtelijk maken voor zowel bewoners als Triada
EnergyAlert heeft voor Triada een energieportal ontwikkeld, waarin plaats is voor zowel de eigen (groot)zakelijke aansluitingen, als de slimme meter aansluitingen voor de huurders. Het energieverbruik wordt per kwartier gemeten en het gasverbruik per uur. Het is inzichtelijk voor Triada en de huurder. Op basis van de gegevens kan EnergyAlert aanbevelingen doen met betrekking tot energiezuinig gebruik.

Door plaatsing van deze portal worden zowel de huurders als Triada actief betrokken bij het huidige energieverbruik en wordt er gewerkt aan het bewustzijn van het verbruik en energiebesparing. De ervaring heeft namelijk uitgewezen dat er, alleen al door actief bezig te zijn met de energiemonitoring, 2 tot 8% bespaard kan worden op het energieverbruik.

Begin maart is de portal in gebruik genomen door de bewoners en is er plaats gemaakt voor de eigen aansluitingen van Triada zodat ook de organisatie kan gaan besparen op het verbruik.