Duurzaamheid

Adviesbureau Bongers/Jansen biedt een breed scala aan adviesmogelijkheden op het gebied van duurzame ontwikkeling of huisvesting.

Duurzamer huisvesten

Wij staan voor duurzamer huisvesten. Adviesbureau Bongers/Jansen biedt opdrachtgevers dan ook een breed scala aan adviesmogelijkheden op het gebied van duurzame ontwikkeling. Dat kan al beginnen bij het programma van eisen voor stedenbouw en bouwen. Maar ook adviseren we vaak over innovatieve concepten, levenscycluskosten en maken specifieke bouwaanvraag-berekeningen. We geven graag gerichte aanbevelingen in de fases van definitief ontwerp en bestek.

Hulpprogramma's

Wij hanteren gewaardeerde hulpmiddelen en certificaten. Voorbeelden hiervan zijn:

- GPR Gebouw

- BREEAM

- Greencalc+

- PHPP (Passief Huis Berekening)

Deze programma’s geven elk op hun manier inzicht in duurzaamheidprestaties van gebouwen - van beleid tot bouw. Zij tonen elk de duurzaamheid van een project, gebruikmakend van de meest recente methodes en ontwikkelingen.

GPR Gebouw

Met het zogenaamde GPR Gebouw is het mogelijk de duurzaamheidsprestaties van een gebouw binnen enkele uren helder in beeld te brengen. Onze GPR-expert is dan ook op de hoogte van de relaties tussen verschillende duurzaamheidsthema’s en weet hoe uw gebouwontwerp geoptimaliseerd en dus verduurzaamd kan worden.