De renovatie van de Eben-Haëzerschool te Apeldoorn is recentelijk afgerond. De planning is dat de leerlingen van de school in januari hun intrek kunnen gaan nemen in het pand, waar voorheen Het Gilde gevestigd was. Voor de komende weken staan de inrichting en verhuizing op de agenda.

De reformatorische basisschool Eben-Haëzer is nu nog gevestigd aan de Gijsbrechtgaarde 110. Drie jaar geleden werden de eerste stappen richting een toekomstbestendig definitief gebouw gezet. De locatie van Het Gilde aan de Valkenniersdonk bleek, om zich op een permanente, grotere locatie te vestigen, perfect aan te sluiten bij de wensen van de Eben-Haëzerschool.

Renovatie

De bestaande school is flink gerenoveerd. Naast een geheel nieuwe gevel zijn ook de installaties compleet vernieuwd. De school is nu compleet gasloos uitgevoerd. Ook aan de binnenzijde van de school is veel veranderd, om deze klaar te stomen voor het onderwijs in de toekomst. Directeur Guus Knapen geeft aan blij te zijn met de grote klaslokalen en de bijzondere ruimtes zoals de aula, de onderwijswerkplaats en het atelier. De school valt nu meteen op vanwege haar kleurrijke buitengevel.

De klus is uitgevoerd door aannemersbedrijf Binx uit Groenlo. Het bouwkundige ontwerp is van Henno Westeneng (RoosRos Architecten). Bongers/Jansen heeft het installatie- en bouwfysisch advies verzorgd, zowel in de ontwerp- als in de uitvoeringsfase.

Het gebied rondom de school is door de gemeente Apeldoorn ook grondig aangepakt.