Vorige week is de kapel van voormalig verpleeghuis Joachim en Anna te Nijmegen na een grondige verbouwing opgeleverd: de begane grond is getransformeerd naar kantoorfunctie en op de eerste verdieping is een gemeenschappelijke ruimte gecreëerd. Het betreft hier de 1e van de in totaal 7 te realiseren gebouwen.

Joachim en Anna bevindt zich op dit moment in een herbestemmingstraject. In opdracht van de Nijmeegse zorgorganisatie De Waalboog worden hier kleine groepen huizen gerealiseerd met een verscheidenheid aan gevels, waar zo’n 200 bewoners, met name ouderen (die complexe zorg nodig hebben), zullen gaan samenwonen.

Deze nieuwe klimaatneutrale woonomgeving is ontworpen vanuit het idee van een echte dorpssfeer in een groen, glooiend landschap. In de openbare entreeruimte en de brasserie ontmoeten bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers elkaar in een gastvrije setting. Hier vinden ook allerlei activiteiten plaats, gericht op de behoeften en mogelijkheden van de bewoners. Toepassing van moderne domotica zorgt ervoor dat bewoners extra ondersteuning krijgen om langer zelfstandig te handelen en veilig te wonen.

SBH Architecten uit Arnhem is verantwoordelijk voor het gehele ontwerp van het nieuwe complex en houdt zich dus bezig met de totale engineering (bouwkundig, installaties, bouwfysica, landschap etc.). Wij als Bongers/Jansen verzorgen in opdracht van SBH het advies voor Elektrotechnische, Werktuigbouwkundige, Klimaat, Sanitaire- en Domotica-installaties.