Het op industrieterrein Schoenaker gevestigde chemiebedrijf InterCheM heeft VKJ ingeschakeld bij het ontwerp en engineering van aanpassing van de opslag brandgevaarlijke stoffen op hun complex die moet voldoen aan de PGS 15-2015 (Publicatiereeks 15, Opslag van verpakte Gevaarlijke Stoffen).

We werken daarbij samen in een team van specialisten, met name op het gebied van brandbeveiliging. Ook de logistiek is een belangrijk aspect in dit project. Omdat InterCheM voorop loopt in de wereld van inzameling, recycling en productie van gevaarlijke stoffen komt er veel nieuwe techniek aan de orde waaronder outside-air schuimblussystemen. Het Uitgangspuntendocument (UPD), een productie van Floriaan uit Zaltbommel, wat door het bevoegd gezag moet worden goedgekeurd, is de basis voor het programma van eisen.

Het ontwerp voorziet in gecompartimenteerde opslag van de verpakte gevaarlijke stoffen van de gehele plant in een nieuw te bouwen hal. De nieuwe hal met een grotere opslaghoogte wordt geplaatst op de bestaande fundering van een hal die daarvoor gedeeltelijk gesloopt wordt.

De bedoeling is om het eerste halfjaar van 2017 het project te realiseren zodat InterCheM koploper blijft in het helder en veilig werken in de chemie.

Opdrachtgever: InterCheM Beuningen
Locatie: Beuningen
Omschrijving: Ontwerp en engineering van aanpassing van de opslag brandgevaarlijke stoffen