Rabobank Weerterland en Cranendonck heeft haar advieskantoor te Weert (Kasteelplein 2) van een representatieve, duurzame en efficiënte inrichting voorzien, zodat medewerkers op eigentijdse wijze de klant zo optimaal mogelijk kunnen bedienen. Het invoeren van 'Het Nieuwe werken' is bij de ontwerpopgave een belangrijk sleutelwoord geweest. Het heringerichte kantoor is op woensdag 10 mei 2017 officieel geopend.

Het werk bestond uit de herinrichting van een bestaand adviescentrum. Het pand heeft een bruto vloeroppervlak van ca. 3.690 m2 BVO en bestaat uit 5 bouwlagen. Laag -1 betreft grotendeels de parkeergarage. De begane grond, 1e en 2e verdieping zijn in gebruik als kantoorverdieping en verdieping 3 betreft een dakopbouw met daarin de technische installaties.

De herinrichting heeft plaatsgevonden in het souterrain op de begane grond, op de 1e verdieping en in de technische ruimte op de 3e verdieping. Daarnaast zijn de technische installaties grotendeels vervangen om aan de huidige tijd te kunnen voldoen. De aanpassingen aan het waardengebied zijn gefaseerd uitgevoerd en zijn tijdens de werkzaamheden in gebruik gebleven om de dienstverlening voor dit onderdeel te kunnen borgen.

Van Kessel en Janssen Bouwconsultancy heeft voor dit project het projectmanagement en bouwdirectie verzorgd.